Φεστιβαλ

6+1 φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά για το σαββατοκύριακο

Εσύ σε ποιο φεστιβάλ θα πας;

Δημοσιεύτηκε στις 19 Απριλίου 2024

Το πρώτο σαββατοκύριακο της χρονιάς που μας φέρνει τόσα πολλά μαζεμένα φεστιβάλ σε πόλεις και χωριά και έπονται πολλά για τη φετινή χρονιά τώρα που οδεύουμε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι. Επτά υπέροχα φεστιβάλ με αρώματα παράδοσης, γαστρονομίας και πολιτισμού για να περάσεις όμορφα ένα ακόμα σαββατοκύριακο στην Κύπρο!

alvaro-serrano-hjwKMkehBco-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας
Η πόλη της Λάρνακας είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα από τα πιο αναμενόμενα πολιτιστικά γεγονότα της χρονιάς, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Υπό τη θεματική «Ο ποιητικός λόγος εκφραστής της ειρήνης και της διαφορετικότητας», η τετραήμερη διοργάνωση φέρνει κοντά ποιητές και ποιήτριες καθώς και μουσικούς και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στην παραδοσιακή και σύγχρονη ποιητική έκφραση. Οι Νάσος Βαγενάς και Νίκος Ορφανίδης θα είναι οι τιμώμενοι ποιητές του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, ενώ συμμετέχουν με απαγγελίες ποιητές και ποιήτριες από την Κύπρο, την Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες του κόσμου.   Για τους τιμώμενους θα μιλήσουν αντίστοιχα ο Θεοδόσης Πυλαρινός, Ομότιμος Καθηγητής Λογοτεχνίας Ιονίου Πανεπιστημίου και η Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Διδακτικής της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού και τη δομή Πολιτισμού Culture & Art EleTrion. Τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο και στηρίζεται από τον Δήμο Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Περισσότερα ΕΔΩ
>> Μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

12_Apr24_229_Cyprus_Film_Days.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Cyprus Film Days 2024: Τελετή λήξης

Το επιστέγασμα μιας εβδομάδας γεμάτης με σινεμά, δημιουργικές συναναστροφές και έντονα συναισθήματα, θα αποτελέσει η τελετή λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2024, το Σάββατο 20 Απριλίου στο Θέατρο Ριάλτο. Η αυλαία για φέτος πέφτει με την προβολή στις 8 μ.μ. της νέας ταινίας του βραβευμένου Κύπριου σκηνοθέτη Άδωνη Φλωρίδη «Africa Star» που εστιάζει στις ζωές τριών Κύπριων γυναικών από διαφορετικές γενιές –μητέρας, κόρης και εγγονής– των οποίων η ζωή αλλάζει τραγικά από την πράξη ενός άνδρα που υποκύπτει σε έναν πειρασμό. ΠερισσότεραΕΔΩ
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:00.

34643-sitesdefaultfilesagkinara_g8mlwXS.width-800.jpg

5ο Φεστιβάλ Αγκινάρας στο Κίτι
Ένα ιδιαίτερο λαχανικό, που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο, γίνεται ο πρωταγωνιστής σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται φέτος στις 21 Απριλίου. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Αγκινάρας, το οποίο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προϊόν που παράγεται στο Κίτι, και η μεγάλη γιορτή περιλαμβάνει περίπτερα, φαγητό, ποτό, μουσική και, φυσικά, τραγούδι και χορό. 
>> Κυριακή 21 Απριλίου, πλατεία Κιτίου, Λάρνακα.

psari_fest.width-800.jpg

Φεστιβάλ Ψαριού στο Λατσί
Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη κέφι, παρέα, και αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις! Στο φεστιβάλ ψαριού γιορτάζουμε τον πολιτισμό μας και τον πλούτο των θαλασσών μας. Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για όλους: Ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς χορούς, ️Live link, Flyboard show, Μαγειρικό show, Δραστηριότητες ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, που εγγυώνται γέλιο και διασκέδαση, Εκπλήξεις που θα ξεδιπλώνονται όλη τη μέρα, προσθέτοντας στη μαγεία της εμπειρίας και φυσικά, πρωταγωνιστή τα ολόφρεσκα, πεντανόστιμα ψάρια μας, μαγειρεμένα με μεράκι.
>> Σ 20 Απριλίου 2024, Λιμανάκι, Λατσί, επ. Πάφου.

kitromilia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Ανθού της Κιτρομηλιάς στην Επισκοπή
Ο Ανεξάρτητος Όμιλος ΕπιΔραση διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ του Ανθού της Κιτρομηλιάς! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2024 από τις 11 μέχρι τις 19:00, στην πλατεία Ελευθερίας, στην Επισκοπή Λεμεσού. Μια αλλιώτικη και πολύ ενδιαφέρουσα Κυριακή που θα περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γλυκού και ανθόνερου, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια και κυπριακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα Διόνυσος, Οθέλλος, Σωματείο Παναγιώτης Τουμάζος και το χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού ομίλου Παρεκκλησιάς.Επίσης παιχνίδια, ζωγραφική και χειροτεχνίες για τους μικρούς μας φίλους και έκθεση φωτογραφίας είναι μερικά από́αυτά́που θα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό́. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 15:30. Στο χώρο της εκδήλωσης θα πωλείται φαγητό, γλυκό και ροφήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα προσφέρονται κεράσματα και θα υπάρχουν προς πώληση προϊόντα που παράγονται από́ την κιτρομηλιά τα οποία αποτελούν τοπικά́ παρασκευάσματα και έχουν συνδεθεί με την παράδοση του χωριού. Σας περιμένουμε όλους να απολαύσουμε μαζί μια όμορφη Κυριακή με την ιδιαίτερη γεύση του κιτρομήλου και την ξεχωριστή μυρωδιά του Ανθού. Την εκδήλωση στηρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής. Τα έσοδα των εκδηλώσεων του Ομίλου διατίθενται σε κοινωφελείς σκοπούς.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, πλατεία Ελευθέριάς, Επισκοπή Λεμεσού, 11:00-19:00. Είσοδος ελεύθερη.

img_1 (2).jpg


2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024

Το Πανεπιστήμιο Frederick συνδιοργανώνει το 2ο Youth Tech Fest Cyprus 2024, μια γιορτή της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και της Δημιουργικότητας. To Youth Tech Fest θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 09:00-16:30 στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Λεμεσό, προσφέροντας μια σειρά από συναρπαστικά, διαδραστικά εργαστήρια, διαγωνισμούς και άλλες δράσεις για παιδιά και νέους/ες, σε πεδία όπως: Ρομποτική, Gaming, Woodworking, XR/VR, επιστημονικά πειράματα, κ.ά. Καταξιωμένοι/ες ακαδημαϊκοί, προγραμματιστές/τριες, μηχανικοί και επιστήμονες θα καθοδηγήσουν τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στις διάφορες δραστηριότητες. Το Youth Tech Fest καλεί όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο όχι μόνο να συμμετάσχουν στις δραστηριότητές του αλλά και να υποβάλουν εργασίες μαθητών και μαθητριών τους που σχετίζονται με τους τομείς ΕSTEAM, στον Ανοιχτό Διαγωνισμό της διοργάνωσης. Όλες οι εργασίες θα τύχουν αναγνώρισης κατά την Τελετή Βράβευσης.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Σάββατο 20 Απριλίου, Πανεπιστήμιο Frederick, Λεμεσός, 09:00-16:30.

2211-sitesdefaultfilesadventure_p.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Madari Festival

Αν είσαι φίλος της περιπέτειας, της περιπλάνησης στα μονοπάτια της φύσης, των διαδρομών στα βουνά τότε αυτό το φεστιβάλ είναι σίγουρα για σένα. Πρόκειται για Madari Festival που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου. Ετοιμαστείτε για μια μέρα γεμάτη περιπέτεια, διαδρομές σε συναρπαστικά μονοπάτια και υπέροχο φαγητό σε ένα πλούσιο μπουφέ. Ραντεβού στο Adventure Park στην Κυπερούντα στις 9:00 το πρωί.
>> Κυριακή 19 Απριλίου, Adventure Park, Κυπερούντα, 9:00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close